AKTUELLT

Förhandsbesked och omvalsperiod!

Nu är den preliminära antagningen klar och du kan logga in på ansökningswebben Indra för att se ditt förhandsbesked. Du använder samma inloggningsuppgifter som när du gjorde ditt val till gymnaiset.

Observera att förhandsbeskedet är preliminärt och att det kan ändras till den slutliga antagningen.

Om det i ditt förhandsbesked står "Erbjuden plats" på ett av dina val innebär det att du är preliminärt antagen till programmet just nu. Till slutantagningen prövas alla elevers ansökan igen och då kan resultatet bli annat.

Vad är det då som kan ändras till slutantagningen?

• Förhandsbeskedet baseras på betygen från höstterminen. Slutantagningen i juni baseras på slutbetygen - under våren kan fler elever bli behöriga och vara med och konkurrera om platserna på programmet i slutantagningen.

• Elever kan höja sitt meritvärde i slutbetyget, vilket kan innebära att de kommer före dig i slutantagningen.

• Under omvalsperioden kan elever lägga till val vilket gör att det kan vara fler (eller färre!) elever som är med och konkurrerar om platserna i slutantagningen.

Omvalsperiod

Under perioden 12 april – 4 maj är Indra öppet igen och du kan justera in din ansökan om du vill. Är du nöjd med dina val så behöver du inte göra något alls, dina val ligger kvar.

Funderar du på att ändra din ansökan, prata gärna med SYV så att valen blir väl genomtänkta.

Du som fått besked om att du inte blivit antagen till något val i den preliminära antagningen bör fundera på att lägga till fler val i din ansökan. Är du obehörig till nationella program är det bra att lägga till ett val till något introduktionsprogram, för säkerhets skull.

Om du inte tidigare loggat in i Indra bör du göra det för att kunna se förhandsbeskedet. Första gången du loggar in ska du ange en e-postadress. OBS! Ange en e-postadress som du kommer åt och använder.

Hjälp till Indra

Under rubriken Sökande finns en länk till Indras inloggningssida och även till information om hur du söker fram och lägger till utbildningar.
Titta gärna på de filmer vi spelat in!

Störningar i Indra

Då och då görs uppdateringar av Indra för att rätta till fel och för att implementera nya funktioner. Vid uppdateringen kan kortvariga störningar uppstå. Kan du inte logga in, vänta en stund och prova igen.

Vissa användare upplever problem med Indra när de använder vissa versioner av Internet Explorer. Skulle detta hända dig, försök med en annan webläsare.

Kommande uppdateringar i Indra:

• 10 april kl 9-12
  • 23 april kl 9-12